MENÜ
İzmir 25°
Menemen'in Sesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
S`eline Sağlık
Selin Koncagül Kupsar
YAZARLAR
20 Kasım 2014 Perşembe

S`eline Sağlık

Yoğun bir günün ardından hem kendimiz, hem çocuklar için keyifli hem de zahmetsiz, pratik bir mönü olsun istedim.  Bu hafta yapması 1 saatten daha az, hesaplı, birbirini tamamlayan malzemeleriyle bütünleşen tarifleri derledim. Yapan herkese afiyetler olsun.

 

FIRINDA TAVUK BAGET

 

MALZEMELER

-6 adet tavuk baget

-2-3 adet patates

-2 kaşık salça

-Sıvıyağ

-Tuz, kekik

 

YAPILIŞI

-Öncelikle 6 adet tavuk bagetimizi yıkadıktan sonra yaklaşık olarak 30-40 dakika bol suda kaynatıyoruz ki bu suyu sonra ki tarifimiz Arpa Şehriye Pilavında kullanacağız.

-Kaynayan bagetlerimizi tencereden çıkartıp fırın tepsisine diziyoruz üzerlerine patateslerimizi de ay şeklinde kesip koyuyoruz.

         -Büyük bir su bardağının içerisine kaynattığımız tavuk suyundan koyuyoruz içerisine salça, tuz ve kekiğimizi de ekleyip baget ve patateslerimizin içerisinde olduğu fırın tepsimizin içerisine eşit miktarda döküyoruz.

     -180 derecelik fırında tavuklarımızın üzerleri iyice kızarana, patatesler yumuşayana kadar pişiriyoruz.

 

 

 

ARPA ŞEHRİYE PİLAVI

MALZEMELER

-1 paket arpa şehriye

-Tavuk suyu

-2 paprika biber

-Konserve mısır

-5 yemek kaşığı tereyağı

YAPILIŞI

-Tereyağımızı tenceremizde erittikten sonra içerisine arpa şehriyelerimizi atıyoruz.

-Altın rengi olana kadar arpa şehriyelerimizi kavuruyoruz. Ardından içerisine paprika biberlerimizi minik zar halinde kesip atıyoruz aynı anda kavurmaya devam ediyoruz 1-2 dakika daha kavurduktan sonra içerisine haşladığımız tavuk suyunu yavaş yavaş ilave ediyoruz.

-Bu nokta da önemli olan tavuk suyunu çektikçe içerisine dökmek kıvama gelen pilavımızın üzerine son olarak konserve mısırlarımızı da koyup son bir karıştırıyoruz ve dinlenmesi için kapağını kapatıp buharıyla kendine gelmesi için bekliyoruz.

 

 

SAKIZLI MUHALLEBİ

MALZEMELER

-1 lt süt

-1 su bardağı un

-1 su bardağı şeker

-125 gr margarin

-1 sade dövülmüş sakız

YAPILIŞI

-Margarini erittikten sonra unu tenceremize koyuyoruz hafif çiğ kokusu gidene kadar kavuruyoruz.

-Ardından 1 litre sütümüzü ve şekeri ilave edip karıştırmaya devam ediyoruz.

-En son içerisine dövülmüş sakızı ilave edip hafif kaynamasını bekleyip servis kaplarına alıyoruz.

-Soğuduktan sonra üzerine tarçın serpip servis ediyoruz.

 

 

 

 

SORU VE GÖRÜŞLERİNİZ İÇİN: [email protected]

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Menemen'in Sesi